top of page

PROJECT

IMMO BCM

Modern appartementsgebouw  met 2 handelszaken

categorie: nieuwbouw

locatie: Lede

status: opgeleverd in 2012

Opdracht: Nieuwbouw van 2 meergezinswoningen met ruimte voor winkels op het gelijkvloers en een gemeenschappelijke ondergrondse parking

 

Programma: Ondergrondse parkeergarage voor 11 auto’s en bergingen, gelijkvloers met 2 winkels en fietsenstalling, 10 appartementen met terras (1 één-slaapkamer, 7 twee-slaapkamer en 2 drie-slaapkamer appartementen).

 

Dit project betreft de sloop van een woning in gesloten bebouwing langs de Rammelstraat en de garage op het belendende perceel in de Vijverstraat. Op het L-vormig perceel zijn 2 meergezinswoningen gerealiseerd met elk 5 wooneenheden.

De Rammelstraat vormt het verlengde van de Wichelsesteenweg en maakt de verbinding met de markt, de Hoogstraat en de steenweg tussen Gent en Aalst. Hierdoor is het een relatief drukke verkeersader door de dorpskern van de gemeente, ideaal voor een handelsgelijkvloers.

De rooilijn volgt de gevellijn van het te behouden hoekgebouw waarrond wordt gebouwd en de nieuwe meergezinswoningen sluiten heirop aan. Er is geopteerd voor een sobere, hedendaagse architectuur met vertikale raamopeningen om het programma zeer functioneel te organiseren. De trappenhal is telkens opengewerkt naar de straat via een grote raampartij. De gevels zijn opgetrokken in een bruingrijze baksteen en het dak is afgewerkt met een verholen dakgoot.

bottom of page