top of page

La Villa Brussels

 

Restauratie herenwoning tot charmevilla met B&B

categorie: verbouwing 

locatie: Watermael-Bosvoorde

status: opgeleverd

interieur: interieur- en meubelontwerp

foto's: Grégory Halliday

Treden in blauwe steen, terracotta potten, een Engelse tuin en een orangerie in staal. Deze Brusselse herenwoning van rond 1900 is gerenoveerd tot een heel charmante B&B.

 

Om het originele uitzicht te bewaren, zijn de buitengevels gestraald tot op de blote baksteen en vervolgens herpleisterd met een kalkpleister in de originele roze-beige kleur. Alle buitenschrijnwerk is vervangen door nieuw houten schrijnwerk naar bestaand model met soms bijzondere vormen, zoals de halfbogen bovenaan. De inkompartij van de woning en de nieuwe orangerie is uitgevoerd in elegante stalen profielen naar klassiek model.  

 

De oude veelkleurige tegels in de inkomhal en de keuken zijn opgefrist en getuigen van een rijk verleden. De keuken is opengewerkt naar de tuin met een volledig opendraaiend raam en een ontbijthoek in de orangerie, ook compleet herontworpen met een fineerkeuken op maat en een grote berging. Dankzij de zachte kleuren en enkele authentieke voorwerpen heerst hier een aangename sfeer. In het salon is de oude schoorsteen afgebroken om plaats te maken voor een moderne inbouwhaard en meubel. Enkele originele decoratieve elementen werden met respect zorgvuldig hersteld: lambriseringen op de muren en sierlijsten aan de plafonds.

 

Naast de grote leefruimtes, de twee bureaus en het salon op het gelijkvloers waar de gasten ontvangen worden, telt de woning drie slaapkamers met badkamer, verspreid over twee verdiepingen en een zolderverdieping. Op deze 3de verdieping is onlangs de laatste gastenkamer ingericht in een zeer hedendaagse stijl, in contrast met de klassieke herenwoning.

bottom of page