top of page

PROJECT M&B

Appartementsgebouw met bankkantoor 

categorie: nieuwbouw

locatie: Lochristi

status: opgeleverd

interieur: inrichting bankkantoor i.s.m. Fortis

In het centrum van de gemeente Lochristi is project M&B invest gerealiseerd: een modern appartementsgebouw met 3 ruime zongerichte appartementen op de verdiepingen en een Fintro-bankkantoor op het gelijkvloers. De leefruimtes van alle appartementen zijn georiënteerd op de zuidelijke straatkant, het zicht en de interactie tussen de appartementen en de straat is maximaal door de grote glaspartijen.  De slaapkamers zijn gericht naar de rustige en koele noordelijke achterkant.

 

Het bestaande hoofdgebouw en het geheel van achterbouwsels zijn integraal gesloopt owv slechte bouwfysische toestand. De dorpskern van Lochristi wordt gekenmerkt door gebouwen met sterk variërende bouwhoogte en een variatie aan bouwstijlen. 

We hebben bewust geopteerd om de nieuwbouw zo eenvoudig en sober mogelijk vorm te geven en te werken met natuurlijke materialen. 

 

De voor- en achtergevel zijn uitgevoerd in een zwart-blauw genuanceerde parementsteen, welke een harmonieus geheel vormt met de dakbedekking en de bekleding van de wachtgevels in antracietgrijze natuurleien. Het buitenschrijnwerk in natuurkleurig geanodiseerd aluminium accentueert de raamprofileringen tov de donkere parementsteen. De balkons van terrassen en de bakgoot zijn verwezenlijkt in zichtbeton. De borstwering van de terrassen bestaat uit een transparant glasvlak bevestigd met metalen beugels, de zijdelingse borstwering is voorzien in een metalen brandwerend sandwichpaneel. De dakterrassen aan voor- en achtergevel van het bovenste duplex-appartement vormen een insnijding in het leien dakvlak.

 

Als architect stonden we in voor de opvolging en coördinatie van de volledige opdracht tem kantoorinrichting van het bankfiliaal in samenwerking met Fortis. 

bottom of page