WONING CO

Minimalistisch tuinpaviljoen 

categorie: renovatie

locatie: Sint-Martens-Latem

status: opgeleverd

interieur: interieurontwerp

De vrijstaande woning is gelegen in een residentiële verkaveling nabij het dorpscentrum van Sint-Martens-Latem, op een perceel waarvan de achtergevel met mooie tuin zuidelijk is georiënteerd. De bestaande ééngezinswoning met zadeldak is uitgebreid met 2 nieuwe uitbreidingen met platte daken. Langs de openbare weg is een laag volume gerealiseerd met een nieuwe inkompartij en een thuisbureau voor fotograaf. Langs de tuinzijde grenzend aan de vijver, is een hogere uitbreiding georganiseerd met eetkamer en overdekt terras welke zorgen voor méér comfort én woonkwaliteit: meer ruimte, veel daglicht, uitzicht op de tuin, schaduw door luifels. 

 

De nieuwe uitbreiding vormt een verlengde van het interieur dmv een grotendeels beglaasd “tuinpaviljoen” welke de relatie met de tuin versterkt. De architectuurstijl van de nieuwe delen is minimalistisch en transparant, met strakke horizontale lijnen en plafonds welke binnen-buiten doorlopen, dit alles in contrast met het gesloten karakter van de klassieke woning. Het interieur van de leefruimte, keuken en badkamer is gemoderniseerd qua afwerking en technieken om te laten voldoen aan de hedendaagse normen.

 

De architectuurstijl van de nieuwe delen kon enkel gerealiseerd worden door een slimme combinatie van staal- en houtskeletbouw, waardoor de nieuwe luifels en wanden strak en elegant zijn vormgegeven. De houtskeletbouw is afgewerkt met een horizontale gevelbekleding in grijs gebeitst ceder, waarvan de plafond- en gevelbekleding ook binnen-buiten is doorgetrokken om de ruimtelijkheid te versterken. Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in lichtgrijs aluminium waarvan de vaste delen verborgen zijn geplaatst om de minimalistische stijl te versterken. De bestaande woning is ruw grijs gekaleid in contrast met de gladde houten gevelbekleding.

 

Langs het “tuinpaviljoen” zijn houten terrassen aangelegd welke het mogelijk maken om van ’s morgens tot ’s avonds van de zon te genieten en een frisse duik te nemen in het buitenzwembad.

CONTACT:

Beerveldestraat 92 

B-9160 Lokeren

Tel: +32 (0)9 336 43 44  

Email: architect-dhondt@telenet.be

Kantooruren: 9u00-12u00 / 13u30-18u00

CONTACTEER ONS:

© Dirk D'Hondt 2020