top of page

WONING CO-WO

 

“Archetype” woning met wellness

categorie: nieuwbouw

locatie: Halle

status: opgeleverd

energie: “lage-energiewoning”  <30 kWh/m²

EPB: K32 / E55 (incl wellness)

foto's: Hendrik Biegs

In het glooiende landschap van Vlaams-Brabant vormt deze zonevreemde woning een moderne en minimalistische interpretatie van het “archetype langgevelhoeve”. De woning wordt loodrecht op de helling van het terrein gepositioneerd, zodanig dat de woning deels in de grond wordt ingegraven. Beide puntgevels bieden een prachtig uitzicht op de omgeving, langs de straatgevel kijk je uit op het groene Hallerbos, langs de helling kijkt de leefruimte uit op het heuvelachtig agrarisch landschap. Het “archetype” is aan de langse gevels geperforeerd door 2 panoramische erkers welke licht binnenbrengen in het midden van de woning en een prachtig uitzicht bieden. Als gevelmateriaal is een bruin genuanceerde gevelsteen en tegelpan toegepast om de soberheid van het volume te accentueren.

 

Deze woning is een lage-energiewoning waarbij grote aandacht werd besteed aan duurzaam en ecologisch materiaalgebruik. Het ingegraven deel van de woning is uitgerust met een wellness zoals sauna, stoombad en douches. Voor de verwarming én koeling van de woning, het sanitair warm water en de swimspa is gekozen voor een warmtepomp met groot sanitair buffervat. Gezien de productie van sanitair warm water hierdoor hoger ligt dan een doorsnee woning, ligt het E-peil ook hoger.

 

De zithoek vormt één open ruimte met de “leefkeuken” voor de hele familie. Het interieur is aangekleed met natuurlijke en warme materialen. Het vast meubilair van keuken, zithoek en badkamer is op maat van de ruimtes en het gezin ontworpen.

bottom of page