top of page

WONING HE-VE

 

Moderne ééngezinswoning met tandartsenpraktijk

categorie: nieuwbouw

locatie: Sint-Amandsberg

status: opgeleverd

In een groene woonwijk op een perceel afgezoomd met mooie bomen bevindt zich deze ééngezinswoning met tandartsenpraktijk. De woning is geïntegreerd in zijn omgeving door de aansluiting op het zadeldak van de linker half-open bebouwing. Het bouwvolume wordt naar rechts afgebouwd als beëindiging van de bouwzone dmv een inspringend middendeel met zadeldak als gelijkmatige overgang naar het lage platte dak op de hoek van het gebouw.

 

De inkomhal met wachtzaal is ingericht in het transparante middendeel van de woning. De tandartsenpraktijk bevindt zich in het rechterdeel met plat dak en baadt in het daglicht dankzij een hoog bandraam op de kopgevel.

 

Door de sobere en strakke vormgeving van het ontwerp én de natuurlijke materialen past de woning harmonisch in zijn omgeving. De woning is geconcipieerd in een donkere parementsteen, de hellende daken in geprepatineerd zink en het buitenschrijnwerk in grijs gemoffeld aluminium. In de voortuinstrook wordt een oprit met parkeerplaatsen aangelegd in grijze klinkers.

bottom of page