top of page

WONING MO-GO

Stijlvolle villa 

categorie: nieuwbouw

locatie: Destelbergen

status: opgeleverd

interieur: interieurontwerp

Deze stijlvolle villa is gelegen in een rustige residentiële verkaveling te Destelbergen, op een perceel waarvan de straatzijde westelijk is georiënteerd. De ééngezinswoning is achteraan op het perceel ingeplant zodat een grote zongerichte voortuin ontstaat. Dankzij deze inplanting en oriëntatie kunnen alle leef- en slaapruimtes genieten van de avondzon en het mooie uitzicht op het bosgebied aan de overzijde van de openbare weg. 

 

De vormgeving én stijl van de villa is geïnspireerd op de architectuur van de gerenommeerde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. De horizontale gevelopbouw en de karakteristieke stijlkenmerken van Wright zijn op een hedendaagse en Vlaamse wijze geïnterpreteerd. De architectuurstijl wordt gekenmerkt door een massieve basis in Vlaamse handvormsteen met grote raamopeningen, een horizontale afboording in Belgische blauwe hardsteen, een dieper liggende bovenplint in grijs gebeitste ceder met raamopeningen op gelijke hoogte, een zwevende oversteek in grijs gebeitste ceder, en finaal een elegant tentdak met zwarte tegelpannen. Alle buitenschrijnwerk wordt uitgevoerd in gemoffeld aluminium in het lichtgrijs dat qua kleur harmonieus aansluit bij de lichtgrijze gevelbekleding in ceder.

Het tuinontwerp heeft een landschappelijk karakter door gebruik te maken van bladverliezende hoge beukenhagen in open en gesloten patroon om het bosgebied bij de tuin te betrekken. Om een privatief karakter te creëren voor de terrassen, wordt gebruik gemaakt van groenblijvende lage taxushagen.

bottom of page