top of page

WONING PO-VD

Moderne ééngezinswoning in halfopen bebouwing

categorie: nieuwbouw

locatie: Antwerpen

status: opgeleverd in 2017

energie: BEN "Bijna Energie Neutraal"

EPB: K27 / E5

In een rustige straat van een nieuwe verkaveling zijn deze 4 koppelwoningen met 2 verschillende woningtypes gerealiseerd. De linkse koppelwoning is georganiseerd rondom een centrale vide met trap, welke extra ruimtelijkheid en daglicht biedt aan alle leefruimtes op het gelijkvloers. De rechtse koppelwoning is geconcipieerd rondom een centraal dakterras, waardoor 2 slaapkamers en de circulatie genieten van extra daglicht en aangename, beschutte buitenruimte. Alle leefruimtes baden in het daglicht met mooi zicht op de tuin en de omgeving. 

 

De woningen zijn gerealiseerd in een hedendaagse en minimalistische architectuur met duurzame en natuurlijke materialen. De gevels zijn opgetrokken in een zandkleurige en aardekleurige handvormsteen, het buitenschrijnwerk in zwart aluminium wordt afgewisseld met een vertikale beplanking en lattenstructuur in behandeld ceder.

 

De woningen zijn Bijna Energie Neutraal waarbij aan alle essentiële energetische aspecten is voldaan: een zéér goed isolatie van de gehele gebouwschil én het buitenschrijnwerk, een bijzondere aandacht voor de luchtdichtheid van het geheel, de efficiënte technieken voor enerzijds mechanische verluchting met warmtewisselaar en anderzijds verwarming en sanitair met lucht-water warmtepomp. De combinatie met PV-panelen maken deze woningen klaar voor een duurzame toekomst.

bottom of page