top of page

WONING DE-VA

 

Moderne ééngezinswoning met praktijk chiropractor

categorie: nieuwbouw

locatie: Sint-Martens-Latem

status: opgeleverd

interieur: interieur- en meubelontwerp

De woning met praktijk voor chiropractor bevindt zich langsheen de drukke Kortrijksesteenweg. De woning is geïntegreerd in zijn omgeving door de harmonische aansluiting op het zadeldak van de naburige half-open bebouwing dmv een overgangsarchitectuur, nl een hellend dak met dezelfde helling als de gebuur. Dit hellend dak gaat over in een middendeel met een minder hellend dak en vormt zo een gelijkmatige overgang naar het platte dak op de hoek van het gebouw.

 

Om het programma van groepspraktijk in combinatie met ééngezinswoning te kunnen organiseren, is het maximaal toegelaten bouwvolume op het perceel gerealiseerd mits insnijdingen voor overdekte buitenruimtes. Het hoofdgebouw met 2 bouwlagen sluit aan op de gebuur. Het lagere achtergebouw met 1 bouwlaag en ruim terras- en groendak belemmert de bezonning bij de buren niet en verstoort evenmin hun privacy, dankzij een brede borstwering met lichtstraat welke de woningtrap bevat.

 

De zuidgerichte voorgevel is op de verdieping voorzien van raampartijen welke veel daglicht toelaten in de woning, maar de zon wordt geweerd door luifels. Het dakterras capteert door zijn oost-west oriëntatie gedurende de hele dag veel zon en is een ideale plaats om te vertoeven met prachtig zicht op de tuin en het acherliggend natuurgebied. Een lichtstraat met woningtrap brengt zonlicht tot in de volledige (noordgerichte) leefruimte.

 

Door de sobere en strakke vormgeving van het ontwerp én de natuurlijke materialen past de woning harmonisch in zijn omgeving. De woning is geconcipieerd in een witte parementsteen, de hellende daken in geprepatineerd zink en het buitenschrijnwerk in geanodiseerd aluminium. In de voortuinstrook wordt een oprit met parkeerplaatsen aangelegd in wit tot zandkleurig grind.  

bottom of page